Cilindersloten-banner

Buy a cylinder lock

If you are looking for a new cylinder lock, there are a number of things you should pay attention to. It is important to choose a cylinder lock that meets the correct security requirements and suits your specific situation.

One of the most important things to pay attention to is the quality mark of the cylinder lock. The SKG quality mark is the most well-known quality mark for locks and indicates that the lock has been extensively tested for burglary resistance. A cylinder lock with an SKG 3* quality mark offers optimal protection against burglary.

Quality mark

In addition to the quality mark, it is important to look at the size of the cylinder lock and whether it fits your door. Therefore, measure the size of your current cylinder lock in advance, or ask a specialist for advice.

It is also important to choose a cylinder with a hardened steel bridge for extra protection and durability. You can also opt for cylinder locks with core pulling fittings to provide the cylinder with extra protection against core pulling.

When purchasing a cylinder lock, it is advisable to seek advice from a specialist, so that you can be sure that you purchase the right lock and it is installed correctly. It is also possible to order cylinder locks online, but pay attention to the security requirements and reliability of the seller.

Gelijksluitende cilindersloten

Gelijksluitende cilindersloten zijn sloten waarbij meerdere cilinders met dezelfde sleutel geopend kunnen worden. Dit kan handig zijn als u meerdere deuren heeft die u met één sleutel wilt kunnen openen. Bijvoorbeeld als u een voordeur, achterdeur en schuurdeur heeft die u allemaal met dezelfde sleutel wilt kunnen openen.

Voordeel gelijksluitende cilindersloten

Het voordeel van gelijksluitende cilinders is dat u minder sleutels hoeft te gebruiken en dat u snel toegang heeft tot al uw deuren. Dit is niet alleen handig voor uzelf, maar ook voor bijvoorbeeld huurders van een woning of medewerkers van een bedrijf die toegang moeten hebben tot meerdere deuren.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle cilindersloten gelijksluitend gemaakt kunnen worden. Dit is afhankelijk van het merk en type cilinderslot. Als u gelijksluitende cilindersloten wilt aanschaffen, is het aan te raden om advies in te winnen bij een specialist.

Keurmerk

Let bij het kopen van cilinders ook op het keurmerk en de beveiligingseisen van het slot. Een SKG 3* slot met een gehard stalen brug biedt de optimale bescherming tegen inbraak en is daarom aan te raden voor extra veiligheid.

Kies voor een goed en gekeurd slot

Een goed cilinderslot is een slot dat voldoet aan de juiste veiligheidseisen en dat past bij uw specifieke situatie. Het is belangrijk om te kiezen voor een cilinder met een keurmerk dat aangeeft dat het slot uitvoerig getest is op inbraakwerendheid. Het SKG keurmerk is het meest bekende keurmerk voor sloten en een cilinderslot met een SKG 3* keurmerk biedt de optimale bescherming tegen inbraak.

Naast het keurmerk is het belangrijk om te kijken naar de maat van het cilinderslot en of deze past bij uw deur. Meet daarom vooraf de maat van uw huidige cilinderslot op, of vraag advies aan een specialist.

Kies ook voor een cilinderslot met een gehard stalen brug voor extra bescherming en duurzaamheid. Je cilnders zijn dan beveiligd tegen het kerntrekken

Het is verstandig om te investeren in een goed cilinderslot om uw woning of bedrijfspand goed te beveiligen tegen inbraak. Een SKG 3* cilinderslot met een gehard stalen brug biedt optimale bescherming tegen inbraakmethodes zoals boren, kerntrekken, cilinder breken, picking en slagmethode. Met een goed cilinderslot kunt u met een gerust hart uw woning of bedrijfspand achterlaten, wetende dat u optimaal beveiligd bent tegen inbraak.

Vervangen cilinderslot

Het vervangen van een cilinders is een relatief eenvoudige klus die u zelf kunt uitvoeren. Hieronder hebben we een video hoe je eenvoudig je cilinderslot uit de deur kan halen en op kan meten. Volg daarbij de onderstaande stappen:

  1. Koop een nieuw cilinderslot dat past bij de maat van uw deur.
  2. Verwijder de oude cilinder door de schroeven aan de zijkant van de deur los te draaien.
  3. Schuif de oude cilinder uit het slot en verwijder deze.
  4. Plaats de nieuwe cilinder in het slot en schuif deze op zijn plaats. Let daarbij op dat de sleutelgaten aan de buitenkant van de deur zitten.
  5. Draai de schroeven aan de zijkant van de deur weer vast.

Het is belangrijk om te investeren in een goed cilinderslot met het juiste keurmerk en beveiligingseisen om uw woning of bedrijfspand goed te beveiligen tegen inbraak. Met een goed cilinderslot kunt u met een gerust hart uw woning of bedrijfspand achterlaten, wetende dat u optimaal beveiligd bent tegen inbraak.